pühapäev, 9. september 2007

Vaheinfoks

Järgmised kaks ööd ööbisime noortepärastes hostelites või hotellides - Formula’tes. Rouen’i ja Dunquerque´i külje all. Seekord oli siht teada ja saime ette broneerida. Õnneks, kuna kohale jõudes vabu ruume enam ei olnud. Täiesti korralikud mugavad toad, suur voodi all ja soovi korral väiksem nari risti suure voodi pea kohal. Ehk siis ruumi 2-le või 3-le. Kraanikauss ja telekas samuti ja toad puhtad ja viisakad. Hirmus odavad lisaks kõigele. Ainult tualetid ja dushid on koridoris. Aga samuti privaatsed ja peale iga kasutuskorda mõlemad automaatselt ka pestakse-kuivatatakse. Julgen soovitada küll.

M ostis enne reisi GPS-seadme ja laadis sinna parima Lääne-Euroopa programmi peale. See tegi reisi ikka meeletult mugavamaks ja raudselt soovitan enne reisi selline asjake muretseda. Näitab täpselt kus oled, kuhu minna, millal pöörata, mis ümbruses on ja ka seda arvestab jooksvalt kaua veel sihtpunktini aega läheb. Ja kilomeetreid. Ja ilusa rahuliku häälega ütleb mida järgmiseks teha.
Jääb ära see neetud kaardi järgi orienteerumine ja vaidlemine. Tomtom sisse lülitada ja minek! Kui pidevalt olid väikestes linnades ümbersõidud ja lootusetu tunne, siis Tomtom muudkui võttis paar sekundit mõtlemisaega, laadis uue marsruudi vastavalt sellele kuhu olime keeranud ja suunas edasi. Et super asi!

Tomtom kiirteel. Näitab tee nime, meie liikumist ja seda, et järgmise manöövrini (mis on "hoia vasakule" on aega 175km. Ta käskis isegi sõiduridasid meil valida... Super.
Nendel pikkadel sõidukilomeetritel polnud muud teha kui nätsumulle puhuda ja raamatuid lugeda.


Kommentaare ei ole: